Wie ik ben

"Met mijn tekeningen probeer ik altijd met een schuin oog naar de ontwikkelingen van de maatschappij te kijken.

Als illustrator zie ik mijn rol om de beslissingen van de politiek, mindset van het bedrijfsleven of juist gebeurtenissen in de samenleving op de hak te nemen in een cartoon."
Werkwijze

De stijl van mijn cartoons is illustratief en realistisch met een vleugje humor. De techniek die ik hiervoor gebruik is doorgaans potlood, pen, inkt en aquarel. Hierdoor krijgt de tekening een levendig karakter.
Bob Leenders

Testimonials

“Onderwerpen zijn van politieke, maatschappelijke en culturele aard en leveren altijd weer de nodige gespreksstof op. Zijn cartoons behouden decennia lang actualiteit en er wordt regelmatig op teruggegrepen bij bijzondere gebeurtenissen.”

Locoburgemeester Mark Buijs - aug 03, 2017

De cartoons van Bob Leenders aan de hand van teksten van de auteur laten een herkenbaar tijdsbeeld zien, waar je ongemerkt om moet glimlachen.

Beschrijving boek ‘Gewoon over geloof’ - aug 19, 2017

Extra vermakelijk zijn ­onder meer de cartoons van (KN-cartoonist) Bob Leenders, die alle elf sprekers scherp portretteerde.

Recensie boek ‘Net mensen, iedereen conservatief’ - aug 10, 2017