VLIJMEN – Bob Leenders (54) uit Vlijmen heeft dinsdag de erepenning van de gemeente Heusden ontvangen.

Erepenning Gemeente Heusden Bob Leenders

Dhr. Leenders ontving de gemeentelijke onderscheiding, omdat hij al 25 jaar lang met scherpe en vaak ludieke cartoons de Heusdense samenleving weet neer te zetten. Bob Leenders is 25 jaar als vrijwilliger verbonden bij het huis-aan-huisblad De Scherper. In die jaren heeft hij – zonder aanziens des persoons – vele humoristische en unieke cartoons getekend. Volgens het college is hij er daarmee in geslaagd om de lezer steeds weer tot een andere kijk op zaken uit te dagen.

Door de veelzijdigheid aan onderwerpen – ze zijn zowel van politieke, maatschappelijk als van culturele aard – vormen alle cartoons bij elkaar een uniek verzameling waarop bij bijzondere gebeurtenissen nog regelmatig op teruggegrepen kan worden. Volgens het college is een bijzondere waardering dan ook zeker op zijn plaats.

De erepenning van de gemeente is een blijk van waardering voor personen die zich voor de gemeenschap van Heusden op zeer bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.
Bob is de zevende inwoner van de gemeente Heusden die een erepenning heeft ontvangen. Zijn voorgangers zijn: Margreet Greve (poppentheater), Hans van Dun (Modus), St. Heusden-Vesting Klassiek, Berry Bemelmans (Lips), Dick Buskermolen (fotograaf Heusden In Beeld) en oud-Burgemeester Henk Willems.

De erepenning werd uitgereikt door locoburgemeester Mark Buijs.

 

Link naar origineel artikel: http://www.heusdeninbeeld.nl/bobleenders.html